29-mei-2024

Magneti Marelli Checkstar bij de Monaco F1 Grand Prix

De Grand Prix van Monaco is een van de meest populaire evenementen van het Formule 1-seizoen vanwege de zeer speciale sfeer. Tijdens het raceweekend hadden de Nederlandse werkplaatsen van Magneti Marelli Checkstar de unieke kans om uitgenodigd te worden voor een incentive reis, georganiseerd samen met de Nederlandse distributeur van Magneti Marelli Parts & Services, Buren Hallum. Tijdens het weekend konden ze niet alleen een adrenaline-gevulde ervaring delen met het Magneti Marelli Checkstar-team, maar ook de band met het bedrijf versterken.

De driedaagse reis (van 25 tot 27 mei) begon op zaterdag in Nice met een typisch Côte d'Azur-diner, met uitzicht op het strand van de Franse stad. Op zondag ging alle aandacht naar het hoofdevenement, de race, die de deelnemers konden genieten vanaf zitplaatsen tegenover Port Hercule. Dit punt biedt een geweldig uitzicht op de haven van Monaco en kijkt uit over een van de meest uitdagende delen van het circuit, de Tabac-bocht. De gasten hadden de kans om in het hoogste gedeelte van de tribune te zitten, wat een breder uitzicht op het hele gebied biedt.

De opwinding en adrenaline van de deelnemers groeide naarmate de start van de Grand Prix naderde. De Grand Prix van Monaco is immers een van de zwaarste races van het seizoen, waarin de coureurs de vangrails schampen en vaak 'kussen' die de smalle strook asfalt markeren. Men zegt dat een overwinning in Monaco net zoveel prestige biedt als succes in het hele kampioenschap. In feite bevat de erelijst de namen van enkele van de grootste kampioenen ooit, van Nuvolari en Fangio, tot Lauda en de onvergetelijke Gilles Villeneuve. Maar andere sterren schitterden helder op de kronkelige wegen van Monaco: die van Ayrton Senna, zesvoudig winnaar van de race, en Graham Hill en Michael Schumacher, beiden met vijf overwinningen.

Vanaf hun exclusieve uitkijkpunt konden de Nederlandse gasten getuige zijn van de triomf van Charles Leclerc en Ferrari, die plaatsvond aan het einde van een zeer intense race die aanvankelijk werd onderbroken vanwege een spectaculair ongeval.

 

Een speciale rondleiding

Het drukke programma van deze incentive reis eindigde niet met de Grand Prix. Op maandag kregen de gasten een privébezoek aan de autocollectie van Z.D.H. de Prins van Monaco, gelegen in het hart van Monaco.

De ruimte herbergt ongeveer honderd auto's, verzameld sinds de late jaren 1950 door Prins Rainier III, vader van de regerende Prins Albert II. Het is een collectie van het grootste belang, variërend van de oudste auto (een De Dion Bouton uit 1903) tot de Chrysler Imperial die werd gebruikt tijdens de parade gehouden tijdens het huwelijk van Prins Rainier en Grace Kelly, van de Ferrari 640 F1-auto van Nigel Mansell uit 1989 tot de SF90 Stradale van Charles Leclerc, en zelfs de speciale Lexus met een glazen achterzijde, gebouwd in 2011 voor het huwelijk van Prins Albert II en Charlène Wittstock.

De incentive reis georganiseerd door Magneti Marelli Checkstar voor zijn werkplaatsen kwam ten einde na een enerverend weekend waarin snelheid en geschiedenis de belangrijkste elementen waren, dezelfde die de Grand Prix en de stad die deze organiseert kenmerken.

Het hele team wil alle deelnemers bedanken voor hun gepassioneerde betrokkenheid en uitwisseling van ervaringen, die essentieel zijn voor een wederzijdse verrijking gericht op het aanbieden van waardevollere initiatieven op maat van de Magneti Marelli Checkstar werkplaatsen.

'Monte Carlo is een bergbaan met een stad eromheen'.

Gilles Villeneuve, winnaar van de Monaco Grand Prix van 1981 met Ferrari