11-juli-2022

Motorkühlung und Innenraumkomfort: neues Sortiment

De Broschure met het nieuwe assortiment van Magneti Marelli Onderdelen en Services voor motorkoeling en interieurcomfort is nu beschikbaar. Het bevat een duidelijke lijst van de productfamilies die deel uitmaken van ons huidige aanbod.

RADIATEUR
De radiateur is het hoofdbestanddeel van het koelsysteem. Het heeft tot taak de warmte die door de koelvloeistof in de verschillende delen van de motor wordt verzameld, naar buiten af ​​te voeren.
Het Magneti Marelli Parts & Services-assortiment omvat meer dan 400 producten voor een brede dekking van voertuigen.
 

CONDENSOR
De condensor is een warmtewisselaar die tot taak heeft het sterk verwarmde en gasvormige koudemiddel uit het airconditioningsysteem terug in vloeibare toestand te brengen. Deze bevindt zich in de buurt van de radiateur in het voorste deel van de motorruimte.
Magneti Marelli Parts & Services biedt een breed assortiment van meer dan 230 producten voor een verscheidenheid aan voertuigen.


RADIATORVENTILATOR
De elektrische ventilator wordt meestal achter, maar vaak ook voor de radiator geplaatst. Dit onderdeel verhoogt de warmte-uitwisseling, vooral bij lage snelheden of bij het parkeren. De elektrische ventilator wordt geactiveerd wanneer dat nodig is; de temperatuur van het koelmiddel of de druk van het airconditioningsysteem wordt geregeld door sensoren.


INTERCOOLER
De intercooler is een warmtewisselaar die zich in de buurt van en meestal onder de radiator bevindt. De lucht die door het compressieproces wordt verwarmd, moet worden gekoeld om het volledige potentieel van turboladers te benutten. Koelere (en dus meer zuurstofrijke) lucht leidt tot betere prestaties en een lager brandstofverbruik, wat minder vervuiling betekent.
Het intercoolerprogramma van Magneti Marelli Parts & Services omvat in totaal 135 producten voor de belangrijkste voertuigtoepassingen.
 

WARMTEWISSELAAR VAN DE VERWARMING
De rol van de warmtewisselaar is om de door het koelmiddel afgegeven warmte te gebruiken om de lucht te verwarmen voordat deze naar het passagierscompartiment wordt gestuurd. Dankzij deze kleine radiator is de warmtetoevoer voor het passagierscompartiment in de koude maanden gegarandeerd.
Magneti Marelli Parts & Services biedt een assortiment van 105 producten voor de meeste van de meest relevante voertuigen.


CABINEVENTILATOR
Dit onderdeel bevindt zich achter het dashboard en vormt het hart van de cabineventilatie. De taak van de blazer is om lucht in het passagierscompartiment te transporteren. Afhankelijk van het gebruik wordt de luchtstroom naar de luchtuitlaten gekoeld of verwarmd.
Magneti Marelli Parts & Services biedt hier een assortiment van 220 producten aan.
 

THERMOSTATEN
Mechanisch, elektrisch en sinds kort ook elektronisch aangestuurd, zorgen deze kleine maar belangrijke componenten ervoor dat de motor altijd op een optimale bedrijfstemperatuur kan worden gehouden.
Magneti Marelli Parts & Services biedt een compleet vernieuwd assortiment van ruim 300 artikelen voor een brede dekking van het bestaande wagenpark.


WATERPOMPEN
Een goed werkende waterpomp zorgt ervoor dat de motorkoelvloeistof goed door het koelsysteem stroomt Alle ingebouwde componenten (lagers, wielen, etc.) voldoen aan de OEM-kwaliteit en zijn uitgebreid getest. Een kwaliteitsbelofte die het volgende garandeert: 100% pasnauwkeurigheid en een lange levensduur. 
Magneti Marelli Parts & Services waterpompen bieden bovengemiddelde koelprestaties en een lange levensduur. Er zijn momenteel 450 waterpompen in het constant evoluerende assortiment.